Как да изплетем мъжки пуловер?

Мъжко поло

Плетенето на мъжки пуловер е забавен и възнаграждаващ проект, който може да се хареса на плетачи от всички нива. Независимо дали сте опитен плетач или тепърва започвате, тази статия ще ви предостави стъпка по стъпка инструкции как да изплетете мъжки пуловер.

Материали, от които ще имате нужда за плетене на мъжки пуловер

-Прежда
-Игли за плетене (размер 7 или 8)
-Маркери за шевове
-Ролетка
-Ножица
-Игла за гоблени

Стъпка 1: Мъжки пуловерИзберете модел и прежда

Първата стъпка при плетенето на мъжки пуловер е изборът на модел и прежда. Има много налични модели за мъжки пуловери, така че отделете малко време, за да намерите този, който ви харесва. Когато избирате прежда, вземете предвид съдържанието на влакна, теглото и цвета. Камгарна прежда, изработена от вълна или смес от вълна, е добър избор за пуловер.

Стъпка 2: Направете измервания

За да сте сигурни, че вашият пуловер пасва правилно, ще трябва да вземете точни мерки на човека, който ще го носи. Измерете гърдите, талията и бедрата и добавете няколко сантиметра към тези измервания, за да определите размера на пуловера за плетене.

Стъпка 3: Прехвърляне

След като сте избрали своя модел и прежда и сте взели мерките си, е време да продължите. Следвайте инструкциите на шаблона за броя на шевовете, които да хвърлите, и поставете маркери за шевове в началото и края на реда, за да маркирате краищата на пуловера.

Стъпка 4: Изплетете тялото

Следващата стъпка е да изплетете тялото на пуловера. Следвайте инструкциите на шаблона за шаблона и оформянето на шева и използвайте маркерите за шев, за да следите ръбовете. Може да опитате пуловера, докато отивате, за да сте сигурни, че стои правилно.

Мъжки пуловери - как да изплетем
Мъжки пуловери

Стъпка 5: Изплетете ръкавите

След като тялото е готово, е време да изплетете ръкавите. Следвайте инструкциите на шаблона за броя на шевовете, които да хвърлите и оформянето, и използвайте маркери за шевове, за да следите ръбовете. Изплетете двата ръкава с еднаква дължина и ги пробвайте, за да сте сигурни, че пасват правилно.

Стъпка 6: Съединете ръкавите към тялото

След като тялото и ръкавите са готови, е време да ги съедините. Следвайте инструкциите на шаблона за съединяване на ръкавите към тялото и използвайте маркери за бод, за да следите ръбовете. След като ръкавите са съединени, можете да продължите да плетете кокетката на пуловера.

Стъпка 7: Изплетете игото

Кокетката е горната част на пуловера и там се оформят шията и раменете. Следвайте инструкциите за шаблона за игото и използвайте маркери за бод, за да следите ръбовете. След като игото е завършено, завържете всички шевове и вплетете всички свободни краища.

Стъпка 8: Завършване

След като пуловерът е готов, е време да го завършите. Използвайте игла за гоблен, за да вплетете свободните краища и блокирайте пуловера, за да го оформите и да изравните шевовете. Можете също така да добавите копчета или други украшения към пуловера.

В заключение, плетенето на мъжки пуловер е забавен и възнаграждаващ проект, който изисква търпение, внимание към детайла и малко умения. С тези инструкции стъпка по стъпка трябва да можете да изплетете красив пуловер, който ще бъде ценен за години напред.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *