Подобрете стила си – тенденции при мъжките сака за пролет 2023

Мъжки сака 2023

Мъжката мода е известна с това, че е конвенционална и като цяло не е авантюристична. Основните елементи на мъжкия гардероб, като панталони, ризи, жилетки и сака, остават непроменени. В последните години обаче и дизайнерите, и мъжете са готови да експериментират, за да направят мъжкото облекло по-свободно. Влиянието на тази еволюция е видимо най-вече при мъжките сака.

С какво да носим мъжки сака?

Понастоящем мъжкото сако е самостоятелна част от облеклото, която може да се съчетава с различни панталони – официални, спортно-елегантни панталони, дънки, чино и дори къси панталони. Ето какви насоки дават експертите за най-модерните блейзъри за сезона, с какви панталони да ги носите и кои цветове и материали са на мода.

Мъжки сака: модни тенденции през 2023 г.

В света на мъжката мода този сезон се наблюдава революция в дизайна на саката. Интересно е, че има две противоположни тенденции в модата, които са популярни през този сезон – slim fit и oversize.

И двата модела са идеални за мъжете, които държат на фигурата си. Мъжете с по-пълно телосложение е важно да избират дрехи, които им стоят удобно.
Сакото slim fit е вталено и скъсено, с леко повдигната линия на ръкавите, което ефективно подчертава ширината на раменете и мъжката V-образна фигура. Най-добре е да се съчетае с прилепнал към тялото стеснен надолу панталон.

Тенденцията за офис

Тенденцията за офис служителите през този сезон е завръщането на велурените и кожените кръпки върху лактите на саката. Естествените материали могат да бъдат заменени с екокожа или текстил за по-евтини или екологични версии.

При строг дрескод се препоръчват кръпки в спокойни нюанси, които не контрастират силно с общия фон.

За сака, носени на неофициални партита, могат да се използват и ярки нюанси, но те трябва да се съчетаят с аксесоар в същия цвят, като например тиранти, шал или колан.

Класически мъжки сака

Класическите мъжки сака постепенно еволюира във формата си, като се появяват асиметрични или нестандартни кройки, ревери, изправена яка, допълнителни аксесоари. Дизайнерите на известните модни къщи се заиграват с текстурите на мъжките сака, като използват в колекциите си кадифе, велур и кожа.

Основните модни тенденции тази година са сака с бродерия или изработени от плат с принтиран десен.

Мъжки сака

Модерни цветове при мъжки сака за пролет 2023

Когато става въпрос за мъжки костюми и блейзъри, традиционните цветове – черно, сиво и синьо – все още са подходящи за официални събития със строг дрескод. Настоящите модни тенденции обаче позволяват на мъжете да се разгърнат и да включат в гардероба си смели и ярки нюанси, както и привличащи вниманието щампи.

Популярният нюанс на марсала, заедно с неговите вариации, както и цвят патладжан, са фаворити вече втори сезон.
Друг популярен цвят е тъмно зелено, което се съчетава добре с дънки или чино панталони както в нежни, така и в по-смели нюанси. Този цвят дели своето място с горчицата и кафето, като тези три нюанса могат лесно да се комбинират помежду си.

Светлите и изчистени цветове, които традиционно се смятат за “летни”, сега могат да се носят и през пролетта. Бялото също се завръща, а когато се съчетае с пепеляви тонове, може да създаде модерен външен вид.

С какво да носите мъжки сака за модерна визия

Нарастващата популярност на небрежния стил и размиването на строгите правила за обличане доведоха до това, че сакото вече не се ограничава само до официалното облекло. Модерна и младежка визия вече може да се постигне чрез съчетаване на сако с дънки, тениска. За завършване на визията могат да се сложат дори маратонки.

Мъжки обувки

Мъжки панталони

Вместо традиционните официални панталони с ръб, със сако могат да се носят класически или скини дънки, летни панталони с права кройка и дори панталони до средата на прасеца.


Изборът на подходящи обувки, които да съчетаете със сакото, е лесен. Стилни ботуши, меки мокасини, дерби обувки, удобни улични кецове или маратонки са чудесен избор. За официални събития обаче е най-добре да изберете обувки, които подхождат на колана.

Аксесоари

Аксесоарите предлагат много възможности за себеизразяване през тази пролет. Ярки широки тиранти, мъжки колани са само някои от примерите за аксесоари, които могат да се използват за персонализиране на външния вид. Не е толкова сложно, нали?

Надяваме се съветите на нашите експерти за носене на мъжкото сако през тази пролет да ви помогнат да си създадете стилна и неповторима визия.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *