Мъжки пуловери – как да ги носим?

Мъжки пуловери - 3

Студеният сезон е пред нас. Време е да прегледате дрехите си и да приготвите нещо топло, уютно и свободно за носене. Да, разбира се, точно за пуловери става дума – тези непреходни и стилни дрехи, които трябва да присъстват в гардероба на всеки мъж.

Мъжките пуловери може да се използват като допълнение към ежедневните градски тоалети, както и като елегантен елемент за работа или специални поводи. Те изглеждат страхотно в различна обстановка и в същото време предпазват от лошото време.

Ако все още нямате пуловер в гардероба си, предстоящият сезон е най-добрата възможност да наваксате. Искате ли да знаете какво ще се впише в есенните тенденции? Съставихме кратко ръководство за това как и с какво да носите мъжки пуловери, така че изборът на правилния модел и кройка няма да е проблем. Какви са възможностите?

Избор на модел и цвят мъжки пуловери

Най-популярните модели са класическите, носени през главата. Предлагат се в лека версия от памук и по-топла версия от вълна и са в няколко разновидности:

С обло деколте;
V-образно деколте;
С поло яка;
С яка с копчета или цип.

Заобленото деколте е много популярно напоследък в мъжкото облекло. Използвано първоначално само за тениски, днес често се появява и върху пуловери, особено в по-тънките памучни модели. Изчистени и семпли, те могат да изглеждат оригинално, особено ако ги съчетаете с любимите си дънки и сникърси. Пуловерите с V-образно деколте са чудесни и стоят отлично в комбинация с риза. Можете да изберете мъжки пуловер с копчета или цип, в класически или асиметричен стил. Много популярно е и мъжкото поло, което е подходящо за студеното време благодарение на високата яка.

Модерните мъжки пуловери могат да бъдат едноцветни или с оригинални щампи: абстракция под формата на геометрични форми, хоризонтални и вертикални ивици. Актуални цветове този сезон са:

класическите бяло, сиво, черно;
спокойни нюанси на бежово и кафяво;
успокояващо синьо, тъмнозелено, бордо и лилаво;
ярки контрастни младежки цветове: жълто, оранжево, червено, зелено.

Как да носите мъжки пуловери – мода и стил в едно

Мъжки син пуловер с класически дънки е чудесна идея за всеки ден. Дънките, които са в основата на визията, ще придобият елегантен характер благодарение на пуловера. Комбинацията от черен пуловер и черен панталон също изглежда оригинално. Палто в същия цвят ще допълни идеално едноцветното облекло. Белите маратонки или популярните днес кецове са идеални за тази комбинация – WOW- ефектът е гарантиран!

Монохромните стилове изглеждат страхотно, но ако търсите оригинална визия, по-добрият избор е пуловер с модерен принт или геометрични шарки. Модата не обича скуката и дизайнерите знаят това най-добре. Пуловерите с абстрактни щампи ще допаднат на творческите личности, които търсят отражение на характера си и в облеклото. Орнаментите от причудливи линии и геометрични форми изглеждат хаотично, но колкото и да е странно, създават цялостна доста привлекателна комбинация.

Моделите с ярки и контрастни цветни блокове карат мъжете да се чувстват смели, спокойни и свободни. В тях няма ясна принадлежност към определен стил и преобладава усещането, че пуловерът е направен от отделни ярки, контрастни правоъгълници и квадрати. В съчетание с уютен шал, сако или свободно палто със средна дължина, резултатът е хармонична, младежка визия, която се вписва идеално в градския живот.

Не забравяйте обаче, че е по-добре да не избирате твърде ярки цветови комбинации за работа. Сив, тъмносин или бордо пуловер с кръгло или V-образно деколте е добър избор и идеално се съчетава с удобен спортно-елегантен панталон. Това е не само сигурна, но и стилна комбинация. Можете да носите лек памучен пуловер с почти всички видове панталони. Едноцветният модел под сако и официален панталон е комплект, който може да се използва както за работа, така и за среща или семейно тържество. Не забравяйте да добавите аксесоари – колан, часовник и модерни обувки ще допълнят идеално мъжкия стил.

Мъжки пуловер с V-образно деколте – един модел с много възможности


Този тип пуловер може да е наистина универсален – придава елегантност на ежедневните тоалети и е идеален елемент към по-официалните – за семейни поводи или за офиса. Той е полезен, когато памучната блуза с дълъг ръкав е твърде небрежна, а ризата и сакото – твърде елегантни. V-образното деколте дава възможност за естетическо допълнение към стила с вратовръзка или папийонка. Да носите такъв пуловер означава да изглеждате стилен, модерен и най-вече мъжествен.

Какво да носите под мъжките пуловери?

Не сте сигурни какво да облечете под мъжкия пуловер? Имате много възможности. В зависимост от това с какво ще го съчетаете, ще получите съвсем различен ефект. В градски стил чудесно биха се отразили бели и черни тениски и ежедневни ризи. За работа най-добрият избор е класическа риза с яка и пуловер с V-образно деколте . Ако обичате свободата на движенията, комбинирайте тениска с пуловер с копчета и удобни дънки. Добавете любимите си маратонки и сте готови за стилно облекло! От вас зависи с какво ще комбинирате пуловера си. Съвременните тенденции не се ограничават до няколко направления, а предлагат истинско море от вдъхновяващи идеи, в които всеки може да открие нещо уникално. Затова експериментирайте с гардероба си и изненадайте околните с оригинални комплекти!

Едно е сигурно – този сезон не може да пропуснете мъжкия пуловер в гардероба си!

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *