Готови за бала – мъжки костюми за абитуриенти 2023

Мъжки костюми
Мъжки костюм

Актуални тенденции, съвети и идеи от Styler

До абитуриентските балове на 2023 г. има няколко месеца, но зрелостниците и техните родители вече започват подготовката за тази паметна вечер, която у нас по традиция се отбелязва пищно и шумно, а тоалетът е от съществено значение.

Не само момичетата се вълнуват за роклята. Момчетата също се притесняват в какъви абитуриентски костюми ще се чувстват уверени и в същото време ще изглеждат подходящо за случая. Важно е да се облечете в такова облекло, в което можете да бъдете умерено строги, тържествени и в същото време да не изберете банален костюм.

За да разберем какви мъжки визии са популярни сега и какви тенденции харесват абитуриентите от випуск 2023, ние подготвихме една селекция от идеи за вас. В статията ще намерите не само класически, но и други също толкова привлекателни варианти: спортни, ежедневни, свободни и смели.

Класически стил за абитуриентски бал 2023

От няколко десетилетия най-популярният стил на костюми за бал е класическият. Сред елементите на класическия гардероб са: официална риза с права кройка; вратовръзка или папийонка; панталони; сако, обувки; в някои случаи елек.

Най-популярната визия в класически стил за мъжете е бяла риза, тъмен панталон, сако и вратовръзка в тъмни нюанси. Но някои смятат този външен вид за твърде официален за абитуриентски бал. За разнообразие визията може да бъде допълнена с папийонка или вратовръзка в интересен дизайн (каре, райе, на точки и др.).

Цветовата палитра на класическия стил е разнообразна, позволява ви да намерите своя уникален стил. Не е задължително да изберете черен панталон и мъжко сако, можете да използвате други нюанси: синьо, сиво, бежово, бордо. Те ще изглеждат не по-малко оригинални.

Имайте предвид, че ако изберете костюм в кафяви тонове, в който има червени нюанси, тогава не е нужно да привличате вниманието към себе си с различни аксесоари. И така ще изпъкнете! В допълнение, светлите ризи са подходящи за този цвят и можете спокойно да изберете обувки броги или велурени обувки. Какъв цвят риза да изберете е индивидуален въпрос. Някои предпочитат да носят черна риза, която лесно се допълва с вратовръзка или папийонка в светли цветове или приглушено синьо, сиво, бордо. Тези, които обичат английския стил, могат да допълнят костюма с ярка кърпичка в джоба на гърдите, артистично сгъната.

Някои избират класиката в бяло, която определено няма да ви остави в сянка на бала. За бял костюм е по-добре да изберете риза в пастелни цветове: меко розово, маслинено, синкаво, което може да бъде допълнено с тъмна вратовръзка с шарка. За завършен вид вземете черни обувки.

Неофициалният стил се предпочита от все повече младежи за бала

Той съчетава различни тенденции и включва както спортно елегантни мъжки бални костюми , така и подходящи елементи от ежедневното облекло, като дънки, спортни обувки (маратонки, ботуши и др.), тениска, поло, риза, яке, жилетка.
Най-забележителната и оригинална неофициална визия може да бъде комбинация от тъмни дънки, риза с малка шарка, папийонка в пастелен цвят и отличителен блейзър в индиго, ако желаете да носите такъв.

Друг вариант е да носите черни дънки, риза на цветя и сако в нежен пастелен нюанс. Между другото, лекото сако може да се съчетае с ленени или памучни дънки в цвета на горната част. Не по-малко срещана е комбинацията на черен панталон, бледосиня риза и светло сако. Ако искате да се откроите, заменете светлото сако с червено, ярко тюркоазено или фуксия. За да подхождат на външния вид, носете обувки броги, велурени ботуши или мокасини в приглушена палитра .

Тенденции 2023 в цветовите комбинации при мъжките костюми за бал

През 2023 г. стилът на мъжките костюми е различен. Как да се облича е личен избор на всеки зрелостник, но ние ще говорим за цветови схеми, които ще изглеждат красиви и оригинални.

Тъмни цветове

Тъмните наситени цветове са печеливша и подходяща опция по всяко време. Те винаги изглеждат тържествени, независимо от стила. Най-популярните и впечатляващи решения за мъжки костюм са наситено синьо, матово черно, цвят тъмен дъб. Те изглеждат официално на всеки силует. Освен това във всяка колекция от костюми тези цветове са основни, така че можете да ги намерите в почти всеки магазин за мъжка мода.

Ярки летни цветове

Напоследък привличащите вниманието нюанси не правят изключение. Те няма как да не бъдат запомнящи се и ще подчертаят важността на момента. Но за такива идеи трябва да сте смел и уверен човек. Сред интересните новости са нюанси на фуксия, лайм, небесносиньо и коралово. В такъв образ абитуриентът ще изглежда и ще се чувства като на истински светски бал.

Шарени опции

Също така препоръчваме да обърнете внимание на най-интересните варианти с модели, които се различават от класическия и ежедневния външен вид. Да отидете на вечерно тържество в такъв костюм е страхотна идея. Ще можете да покажете своята личност и характер. Предполагаме, че през 2023 г. ще видим доста атрактивни модели, които са популярни.

Мъжки костюми за абитуриенти випуск 2023 г.

Класически мъжки костюм

Всяко тържество с класически костюм ще се получи чудесно! Носенето на класически дрехи никога няма да излезе от мода. Много момчета смятат, че изборът на класически костюм за бала е вид дрескод, който трябва да спазят.

Фрак

Купуването на фрак е смело решение и не всеки човек, дори възрастен, може да отиде на официално събитие с такъв модел. Особеността на костюма е неговата ефектност, като фракът се отличава от останалите модели. Можем да посъветваме високите абитуриенти да изберат такава визия, така че да изглеждат много по-интересно.

Смокинг

Да види сина си в смокинг е мечтата на всяка майка. Това е абсолютно хармонично решение за абитуриентския бал. Изглежда красиво, придава авторитет и строгост, което може да допадне на любителите на строго официалната визия.

Ярък костюм

Защо пък не? На младостта всичко й отива. Оригинална идея би бил ярък и закачлив костюм, който се различава от класическите бели и черни нюанси. Струва си да изберете такъв костюм въз основа на желанията на зрелостника, тъй като не всеки човек ще се чувства комфортно пред много хора, например в лимонено сако.

Бял костюм

Да отидеш на бала с бял костюм е класика. Няма да изглежда твърде претенциозно, но е красиво празнично. Освен това абитуриентът ще изглежда много красив и ще изпъква на снимки и видеоклипове.

Мъжки костюм с кръпки

Макар и необичайни, този тип костюми станаха популярни сравнително наскоро, но сега и в близко бъдеще ще бъдат актуални за дванадесетокласниците. А ако подберете внимателно аксесоарите си, можете да създадете стилен и свеж външен вид.

Едноредов мъжки костюм

Едноредното сако е познат и класически елемент от костюм, който всички мъже познават без изключение. Всеки костюм може да се сглоби с такова сако. То е удобно и ще се чувствате комфортно с него.

Двуреден мъжки костюм

С двуредното сако няма да останете встрани от светлината на прожекторите. Този тип костюм често се избира за класически, внушителен външен вид.

Изобилието и възможностите за мъжки костюми за абитуриентски бал 2023 е голямо, постарахме се да обхванем най-популярните тенденции за тази година. И запомнете – каквото и да изберете – строго официален или спортно-елегантен костюм, важно е да се чувствате едновременно удобно и красиво, без да се опитвате да подражавате на никого. В styler.bg ще откриете богато разнообразие от модели и стилове, сред които несъмнено ще откриете и вашия.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *