Блузи с дълъг ръкав, които да носите през есента

Мъжки блузи с дълъг ръкав

Вече е септември и постепенно леките тениски започват да отстъпват мястото си на удобните памучни блузи с дълъг ръкав. Сега е моментът да се запитате какви ще са тенденциите при тях тази есен и да разгледате новите колекции, преди да допълните и актуализирате гардероба си .
Памучните блузи се съчетават добре с други дрехи, а когато са модни и правилно подбрани, изглеждат стилно, като придават на собственика си вид на истински мачо.

Как да избираме памучни блузи с дълъг ръкав и какви тенденции са особено актуални за есен 2022?

И тази година можете да заложите на три основни модела, които са сред evergreen–ите в мъжката мода.

Класически модел

Всеки мъж трябва да има поне една блуза с обло деколте в гардероба си. Цветни, с щампа, интересен принт или едноцветни – те заемат водещо място в света на мъжката мода. Тяхната популярност се дължи на лекотата, с която се съчетават с почти всяко облекло и са сигурен залог, когато не знаете какво да облечете. Препоръчваме ви да не са плътно прилепнали към тялото. Моделите се предлагат както в семпли дизайни и материали, така и в отклонения от класиката.

Модел с яка и копчета

Този тип блузи са създадени първоначално за играчите на поло, откъдето идва и името им и можете да ги срещнете и като блузи тип поло. Класическата блуза поло е с яка и две или три копчета. Предлагат се и разновидности без яка, някои модели включват и джоб. Първата марка, която прави популярни и модерни този тип блузи, е Lacoste. По-късно друга известна марка – Ralph Lauren – дава своя принос за огромния интерес към модела. След като за кратко напуска модния Олимп, последните няколко години полото се завръща триумфално. В мъжкия гардероб блузата с яка и копчета на врата заема едно от основните места. Този модел е универсален, може да се носи в свободното време, но и в офиса, когато се изисква по-официален дрескод. Идеален е за блейзъри и строги костюми, но стои добре и с дънки и маратонки. Изглежда семпло и елегантно едновременно, което прави мъжа джентълмен. Класика, която остава завинаги.

Модел с висока яка

Това е другият тип блуза поло, както е известна. Не всеки се чувства комфортно с този модел, който обхваща врата и стига до брадичката. Който може да го носи обаче е облагодетелстван, защото има още една възможност за постигане на стилна визия – този тип блуза с дълъг ръкав се съчетава добре със сако за повече елегантност, а без него придава ежедневна и небрежна визия на мъжа.

Как да изберем стилна блуза с дълъг ръкав

Независимо на кой от горепосочените модели ще се спрете, има няколко изисквания, с които стилистите съветват да се съобразявате. Ако трябва да изберете перфектната блуза, е важно да вземете предвид типа на телосложението си (размера на гърба, гърдите, талията, бедрата, обема на врата и ръцете). Ако имате красиво, напомпано и оформено тяло, можете да заложите на по-стегнат модел, който подчертава мускулатурата на гърдите и гърба. В противен случай стилистите съветват да се избират по-свободни или уголемени с 1-2 размера модели. По този начин ще се придаде по-голям обем на слабото телосложение или ще се прикрият несъвършенства при по-едрите джентълмени.

Mъжка блуза в два цвята

Какви материали и цветове са предпочитани за блузи с дълъг ръкав
Най-популярен материал за мъжки блузи с дълъг ръкав е памукът, разбира се, тъй като е практичен и хигиеничен. Върху него лесно се отпечатват щампи и дизайни, той е дишащ и щадящ тялото. Можете да го срещнете в съчетание с еластан или вискоза, за подобряване на еластичността и издръжливостта на дрехата.

Популярните нюанси на мъжките блузи с дълъг ръкав и през сезон есен 2022 остават:

  • лилаво, виолетово, слива;
  • каки;
  • нюанси на бежово, пясъчно, кафяво;
  • светложълто;
  • синьо в различни нюанси;
  • черно, което винаги е на мода.

Имайте предвид, че тъмните цветове оформят тялото, а щампите придават обем. Ако предпочитате тъмни дрехи, те ще ви направят да изглеждате по-слаби, а едноцветното облекло, т.е. носенето на тъмна блуза с тъмни дънки, ще ви накара да изглеждате с няколко килограма по-малко.

Надяваме се, че нашата статия ви е помогнала да се ориентирате в тенденциите за мъжките блузи с дълъг ръкав за есен 2022, а съветите ни ще ви помогнат да изберете най-подходящото за вас.

Можете да споделите тази публикация в социалните мрежи, ако ви е харесала и е била полезна.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *