Модните тенденции могат да бъдат преходни, особено през последните години. Понякога новият тренд се появява толкова бързо, колкото и изчезва. За щастие, стилът не е сезонен. Както казва Ив Сен Лоран, “модата избледнява, стилът е вечен.” Включването на тези елементи в гардероба гарантира, че ще изглеждате стилно всеки ден през цялата година. Тези класически дрехи не са излъгали мъжете досега!

КЛАСИЧЕСКА ТЕНИСКА

Тези дрехи са много универсални и подходящи за всяка обстановка, особено ако са в неутрални цветове като черно или бяло. Изглеждат много стилно с шорти през лятото, както и с елегантни панталони и яке през зимата. Те станаха изключително популярни, когато холивудските звезди като Марлон Брандо и Джеймс Дийн очароваха публиката през 1950-те години, носейки тениски. Те станаха символ на мъжественост и неподражаемост. С класическа тениска никога няма да сбъркате.

Мъжки тениски
Мъжки тениски

БРОГИ

Брогите са класически кожени обувки, но това, което ги отличава, са иконичните перфорации на обувката, които създават мотив. Това се нарича “брогинг”. Тези обувки винаги изглеждат страхотно с костюм или дънки. Най-често срещани са черно, кафяво и синьо, така че винаги ще намерите чифт, който съответства на гардероба ви. Брогите винаги са в мода.

КОЖЕНО ЯКЕ

През 1917 г. армията на САЩ изобретили “летателни якета” за пилотите по време на Първата световна война, които били кожени якета с овча кожа отвътре. Кожата била важна, за да запази пилотите топли в откритите и неизолирани кабини на самолетите. Обаче през 1950-те години те отново станали модерни. Дийн и Брандо отново ги популяризират и кожените якета се превърнаха в един от най-популярните елементи в мъжката мода. Появата на Стив Маккуин в едно от тези военни кожени якета във филма “Голямото бягство” (1963) допълнително увеличи интереса към кожените якета. Те все още са изключително популярни в уличната мода през 2022 г. Практични, удобни и стилни, тези якета никога няма да излязат от мода.

ПУФЕР ЯКЕ

Пуфер якетата са от Еди Бауър през 1936 г. Като любител на активния живот на открито, той ги създал, за да запази хората топли по време на къмпинг. Практични, но стилни, те могат да бъдат видяни навсякъде, от планински маршрути до подиума на Баленсиага. Ако сте типът мъж, който обича приключенията и откритото пространство, но също и искате да изглеждате стилно, пуфер якето може да добави безвременен шик към вашето облекло. Това са някои от най-иконичните и вечно стилни модели в историята на мъжката мода. Като инвестирате в някои от тези основни дрехи, можете да преобразите гардероба си и да изглеждаш стилно, независимо от това, какво е актуално на подиума.

Зимно яке
Зимно яке

КЛАСИЧЕСКИ СИВ КОСТЮМ

Ако сте се отегчили от черните костюми, но имате усещането, че останалата част от вашия гардероб не съответства на ярките цветни костюми, които са популярни в момента, определено разгледайте сивите костюми. Сивото костюмно яке може да бъде в различни нюанси – светлосивото може да привлече погледи на лятно събитие или сватба, докато тъмното сиво яке може да ви направи изключително стилни на зимно утро по пътя до работа. Тези костюми също се съчетават чудесно с бели кецове и риза с отворено деколте, за да създадат по-неформален и социален вид.

Дрехи - Костюми
Мъжки костюми

Боти

Ботите, като Челси или Док Мартенс, могат да добавят малко необуздан, но елегантен стил към всяко облекло. Съчетани с дънки и кожено яке, те могат да внесат революционерния стил от 1950-те години в модата за 2022 г. Можете също така да ги комбинирате с хубав костюм, за да придадете по-ретро визия от 60-те години на вашето ежедневно облекло.

ТРЕНЧКОТ

Тренчкотът е налице от 1800-те години, когато е бил създаден за британската военна служба. Въпреки това, той се разви и стана иконично палто, което е неотменна част от мъжката мода. Все още има характеристики, произлизащи от военното облекло, като колани и ремъци. Много марки днес включват тези елементи, за да бъдат по-модерни отколкото функционални. Тренчкотът може да бъде комбиниран с елегантно костюмно яке, но и с дънки, което го прави палто, което не можеш да си позволиш да нямаш в гардероба си.

er

ТЪМНИ ДЪНКИ

Сините дънки се появвяват на модната сцена преди около 150 години и първоначално били проектирани като работни панталони. Въпреки това, този тип дрехи се превърнаха в неотменна част от мъжката мода през модерния период от 50-те и 60-те години на миналия век. Както тениската, те станаха символ на мъжественост. Мъжките модни икони носят дънки почти всяко десетилетие от 50-те години насам. Марки като Левис и Дизел доминират на пазара на мъжките дънки от много време до сега. Те са удобни и винаги изглеждат добре.

Дрехи - Мъжки дънки
Дрехи – Мъжки дънки

САКО

Съвременното сако, както го познаваме днес, произлиза от спортни сака в Оксфорд и Кеймбридж. Те са се превърнали в един от най-иконичните елементи на облеклото за работещия мъж. Изключително универсални, те могат да бъдат носени на работа с риза и вратовръзка, както и с риза с отворено деколте или тениска за по-неформални случаи. Този елемент излъчва класа и придава на носещия мъж много мъжествена елегантност. Саката никога няма да излязат от мода.

Мъжко сако
Дрехи – мъжко сако

Това са някои от най-иконичните и винаги стилни дрехи в историята на мъжката мода. Като инвестирате в някои от тези основни модели, можете да трансформирате гардероба си и да изглеждате стилно, без значение какво е модерно в момента.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *