Мъжки зимни якета

Мъжки зимни якета

Винаги изглеждате най-добре, когато се чувствате добре, затова мъжките зимни якета трябва да бъдат с кройка и размер, подходящи за фигурата ви. Това трябва да ви ръководи при избора, макар че има и други фактори, с които да се съобразявате при покупка.

Как да изберем зимно яке?

Ако търсите мъжко зимно яке, с което да се разхождате из града, можете да се спрете на прилепнало, изолиращо от студ и вятър яке. Ако обаче търсите зимно яке, което да носите на ски пистите, оставете си достатъчно място за допълнителни слоеве дрехи под него.

Якето трябва да е достатъчно плътно, за да не пропуска студения въздух. Ако обаче го вземете прекалено тясно, може да нямате достатъчно място да носите нещо друго освен тениска. Когато го пробвате, носете пуловер или нещо по-обемно, за да сте сигурни, че ще ви пасне.

Докато сте облечени с якето, го закопчайте добре и опитайте да се движите и да правите различни неща, за да сте сигурни, че не ограничава движенията ви.

Видове зимни якета

Съществуват три основни вида мъжки зимни якета. За да намерите подходящото за вас, помислете за дейностите, които планирате да извършвате, когато го носите.

Спортни зимни якета

Спортните якета са най-добрият избор за тези, които търсят лека топлина, която позволява пълен обхват на движенията при дейности на открито. Те са подходящи не само за студено време, но и за различни дейности като каране на ски, сноуборд.

Като цяло спортните якета са по-леки от обикновените зимни якета за града и са по-компактни и удобни за опаковане.
Повечето якета, предназначени за интензивни зимни занимания, са с трислойна конструкция.

Те са водоустойчиви, ветроустойчиви и издръжливи, за да поддържат защита от атмосферни влияния. В повечето случаи са с двупосочни ципове за допълнително удобство.

Ежедневни мъжки зимни якета за града

Топли и удобни, тези якета са достатъчно елегантни за офиса, за среща или пазаруване в центъра на града и прекрасно могат да заменят мъжките палта. Те са малко по-дълги и имат елементи, предназначени за допълнителен комфорт – по-голяма качулка, понякога обшита с кожа, подплатени джобове. За повече практичност е добре качулката да е подвижна и да се сваля, а наличието на вътрешни джобове прави този тип якета удобни. Най-важният елемент, когато става въпрос за градско зимно яке, е топлината.

Универсални мъжки зимни якета

Някои якета изглеждат също толкова добре в града, колкото и на ски пистите. Можете да ги носите през цялата зима заради тяхната универсалност. Те съчетават атрактивен стил и функционалност, с редица технически детайли и добре обмислен дизайн.

Предназначени са за дълги дни в планината, но са и достатъчно топли за дните, прекарани в града. Те са водоустойчиви и предпазват добре от трудни метеорологични условия.

Видове пълнеж на зимните якета

Съществуват два основни вида пълнеж за изолация в зимните якета: пух и синтетика.

Всеки от тях има своите предимства и недостатъци, така че е най-добре е да се запознаете с тях, за да сте сигурни, че купувате правилното зимно яке.

Пух – предназначен за студен и сух климат

Пухът от патешки или гъши пера е най-леката и най-компактна изолация на пазара, така че ако теглото и размерът са важни за вас, той трябва да е първият ви избор. Той е превъзходен изолатор, като същевременно остава дишащ и лек.

Важно е обаче да запомните, че пухът не е подходящ при влажни условия. Ако климатът е влажен и пухът се намокри, перата се сбиват и губят изолационните си свойства, поради което е нужно да помислите за яке с друг пълнеж.

Синтетична изолация – предназначена за студен и влажен климат

Синтетичният пух не е толкова топъл, колкото животинският, а понякога е и по-обемист и тежък. Той обаче е изработен от водоотблъскващи влакна и ефективно се противопоставя на влагата. Съхне по-бързо от патешкия или гъшия пух, освен това е по-евтин.

В Styler.bg обичаме зимните предизвикателства. Ето защо имаме всичко, от което се нуждаете, за да покорите зимата и да се насладите на студения сезон, като изберете правилното зимно яке!

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *