Какво да подарим на мъж за Коледа – полезни идеи и съвети

Коледен подарък за мъж

Коледен подарък за мъж ? Може и да ви звучи трудно, но ние сме ви подготвили няколко идеи, които ще не правят избора ви по-лесен. В следващата статия ще разберете кой е подходящия подарък за него.

Какъв коледен подарък да изберем за мъж?

Има мъже, които се радват на нестандартни и оригинални подаръци, но според нас, ако искате да заложите на сигурно, е добре да се спрете на традиционните. С тях със сигурност няма да сбъркате, ето защо за ваше вдъхновение сме подбрали няколко идеи за мъжки подаръци, подходящи както за млади мъже, така и за мъже на средна възраст.

Кои са универсалните мъжки коледни подаръци?

Това са дрехите и аксесоарите към тях.
Много момчета не си падат по пазаруването и често не искат да прекарват време в магазините за мъжка мода, дори ако състоянието на гардероба им изисква той да бъде обновен. Ето защо не би било неуместно да подарите нова дреха. Ако знаете параметрите и стила на човека, можете да вземете оригинална тениска, риза или суитшърт за Коледа. Тези дрехи със сигурност ще бъдат от полза, а мъжете обичат практичните подаръци.

Мъжки аксесоари – идеалният подарък

Ако не сте сигурни в размерите и не искате да рискувате с дрехи, обърнете внимание на аксесоарите. Подходящи подаръци за празниците може да бъдат мъжки шал, кожен колан, шапка, ръкавици, можете да направите и комплект от няколко аксесоара. Ако стилът на мъжа или работата му изискват носене на официално облекло, помислете и за подарък вратовръзка, а защо не и игли и ръкавели – това също са стилни мъжки аксесоари.

мъжки аксесоари

Бельо и чорапи

Чорапите и бельото също могат да бъдат подарък за Коледа, макар че в някои случаи може да изпитвате неудобство да ги подарявате. Тогава може да се спрете на едно по-малко деликатно решение – подарете пижама. Красивата мъжка пижама в никакъв случай няма да ви накара да се чувствате неудобно и със сигурност може да бъде причислена към и практичните подаръци за мъже.

Ето и няколко съвета и общи насоки при избор на коледен подарък за мъж

Определете бюджета за вашия подарък. Психолозите съветват да не давате твърде скъпи подаръци, особено ако сумата е значителна за вас и получателят ще разбере, че е трябвало да изтърпите трудности, за да съберете необходимата сума. Дори подаръкът да е от сърце, може да причините смущение с него. Затова оставете водеща да бъде емоционалната, а не материалната стойност на подаръка. Не е необходимо да купувате нещо много скъпо и модерно, достатъчно е да обърнете внимание и да направите хубав жест.
Практичността е на първо място. Момчетата по природа са по-малко сантиментални и трудно се впечатляват от дрънкулки. Ако искате да подарите нещо дребно, изберете флашка, слушалки, аксесоар за телефон, но не и тематични коледни фигурки, касички.

Подарък според стила

Анализирайте интересите на мъжа, за когото избирате подарък. Най-сигурният начин е да помислите за всички негови хобита. Ако имате някакви трудности, поговорете с приятелите му, може би те ще ви дадат правилната идея.
Не правете избор в последния момент. Ако искате да подарите нещо наистина стойностно, не бъдете като героите от много филми, които обикалят магазините на 24 декември в търсене на перфектния подарък. В суматохата е по-вероятно да направите импулсивна и съответно – погрешна покупка. Започнете да мислите за подаръка много по-рано, като обръщате внимание на дребни детайли. И не е задължително подаръкът да е свързан с Коледа и зимата. Ако сте сигурни в избора се, можете да сложите под елхата и такива предмети, които могат да се използват и през топлите месеци.

подарък според стила

Какво не бива да подарявате на мъж за Коледа?

На първо място не подарявайте пари. Такъв коледен “подарък” е неприемлив. В края на краищата стойността на подареното не е в неговата стойност и паричен еквивалент, а във вниманието. Разбира се, има ситуации, в които подаръкът на пари е подходящ, но за Коледа е по-добре да се избират подаръци, които допълват усещането за празник.

Не е добра идея да подарявате ежедневна козметика. Това включва всичко, което човек си купува за ежедневна грижа: пяна за бръснене, душ гелове, самобръсначки, шампоани за коса, . Разбира се, към тази група не спадат луксозните парфюми, които са сред предпочитаните подаръци и за мъже, и за жени.

Сувенирите също не са подходящ избор . Въпреки че се предлагат в изобилие всякакви коледни фигурки, свещници, кутии, рамки – всичко това вероятно ще отиде да събира прах на някой рафт след празника. Изключение е случаят, когато човек колекционира определени предмети и вие му правите подарък, който да допълни колекцията.

Кой е перфектният подарък?

Както виждате, идеи за коледни подаръци за мъже не липсват. Основното нещо, което трябва да направите, е да помислите внимателно и да оцените правилно нуждите и желанията на близките си. Тогава подаръкът ви ще заеме своето място и ще донесе много радост и приятни емоции.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *