4 грешки при носене на мъжки шалове и как да ги избегнете

Мъжки шалове

Мъжкият шал е онзи аксесоар, който ви позволява да съчетаете функционалност със стил в мъжката мода. Той не само подчертава външния ви вид, но и ви топли през есента и зимата. Има обаче едно “но”… И то е свързано с грешките при носене на мъжки шалове.

Някои избягват тези грешки, като просто не носят шалове. Нашият съвет е да не ги пренебрегвате, а да се научите как да ги носите правилно и да избирате перфектния модел за всеки случай. Лесно е – прочетете статията и се убедете сами!

4 най-срещани грешки при носене на мъжки шалове

  1. Не ви интересува дължината и ширината на шала
    И тук веднага изниква незабравимият образ, с който певецът Лени Кравиц някога сериозно развълнува критиците . Защо? Защото той не носеше шал, а цяло плетено одеяло.

Избягвайте това и заложете на средна дължина (да не стига под колене, като го наметнете) и ширина около 30 см за класическите шалове.

  1. Не знаете как да носите мъжки шал
    За да знаете как да носите правилно шал, първо трябва да определите какъв е видът му. Няма да повярвате, но всички те не са еднакви и затова трябва да ги връзвате по различен начин. Има кръгли, тесни, големи, пашминени и т.н.

Първо определете кой е моделът и след това се възползвайте максимално от него. Можете да го носите, както ви е удобно, той все пак не е вратовръзка, но има няколко интересни начина на завързване. За тези, които искат да знаят какви са, ще разгледаме в отделна статия как се завързва мъжки шал.

  1. Носите неподходящи за сезона мъжки шалове
    Повечето от нас знаят, че материалите се променят през различните сезони. И това е логично: някои са предназначени за не толкова студени дни, докато други са по-ефективни в големия студ. Топлите шалове по правило са изработени от вълна и кашмир. Ето защо е жестока грешка да носите лек шал през зимата.

Днес можете да си купите стилен мъжки шал за всеки сезон. Основното е да изберете правилния материал:

Вълна. Една от най-разпространените естествени материи за зимата, с нея винаги е топло. Ако носите вълнени пуловери, не забравяйте и за вълнените мъжки шалове. Шалът трябва да се усеща сух дори след като е абсорбирал 30% от влагата. Материята е практична и удобна.

Кашмир. От него се правят леки и тънки, но в същото време топли шалове. Влакното е изработено от пениран пух от планинска коза. Не е евтина, но е топла и практична за носене материя.

Коприна. Приятна и гладка на допир тъкан. Копринените шалове се носят по-често в началото на есента или през лятото. Съчетава се добре с леко палто или яке.

Лен. Популярен естествен материал за топлото време. Леката материя лесно се мачка, но позволява на тялото да диша. С нейна помощ можете да създадете оригинална визия през пролетта или лятото.

Памук. Естествените влакна често се използват за изработката на мъжки шалове. През зимата тя не запазва топлината толкова добре, колкото вълната. Затова, ако искате да носите памучен шал, изберете смесена материя. Има тънки модели и обемни, с плътно плетиво.

Акрил. Популярна изкуствена материя за мъжки шалове. Тя няма да ви стопли в студено време, но е мека и приятна на допир. Акрилът е по-евтин от естествените тъкани, но не им отстъпва по външни характеристики.

  1. Шалът ви трябва да се съчетава с другите дрехи, които носите и трябва да избягвате ситуации, в които ще се слива с палтото например. Зелено палто със зелен шал няма да изглежда много хармонично, по-добре е да изберете сходен нюанс.

Ако не искате да рискувате, заложете на тъмносин, черен или кафяв шал. Тези цветове се съчетават на практика с почти всичко и дават разнообразни възможности.

За тези, които държат да изглеждат оригинално и да комбинират правилно шала си с останалите елементи от облеклото, ето няколко съвета:

С какво да носите мъжки шалове?

По-тънките шалове от кашмир, коприна, вълна или памук подхождат повече на строгия класически стил. Със спортни дрехи – като пухени якета – грубо плетените шалове изглеждат по-хармонично.

Хубаво е и да изберете шала си в зависимост от целта, условията на носене и основния си стил:

Когато денят е натоварен, в движение, е нужно да се избират практични и удобни неща. В този случай шаловете се съчетават добре с дълги палта, ватирани якета, велурени якета тип бомбър.

За градска разходка в облачно време комбинирайте шала с костюм и шлифер. Допълнете визията с удобни обувки.

Шал с пухено яке е практичен за ден в парка или за вечер с приятели в бара.

Любителите на стилната визия по всяко време ще харесат комбинацията от шал с жилетка, ватиран бомбър, вълнена парка, яке без ръкави, кожено яке.

Ако избягвате посочените грешки и вземете предвид нашите съвети, ще успеете да намерите перфектния шал за допълване на външния си вид. В никакъв случай обаче не се отказвайте да носите шал през есента и зимата. Това не само ще ви накара да изглеждате стилно, но и ще ви помогне да се погрижите за здравето си. И не забравяйте, че освен шал, мъжката мода предлага и други мъжки аксесоари: вратовръзки, колани, чанти. С тяхна помощ можете да създадете визия, подходяща за всяка ситуация.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *