Мъжки ризи за всеки повод  + съвети за тяхното съчетаване през пролетта на 2023 г.

Мъжки ризи от Styler.bg! С наближаването на пролетта на 2023 г. тенденциите при мъжките ризи изобилстват от цветове и разнообразие. Ориентирането в най-новите стилове може да бъде непосилно, но има няколко ключови момента, които си заслужава да бъдат отбелязани. Карето и ризите от деним са на мода, както и геометричните шарки и принтове в памучни, ленени и копринени материи.

За да ви помогнем да се ориентирате в най-новите тенденции при ризите в мъжката мода, съставихме списък с най-популярните видове мъжки ризи, заедно със съвети за съчетаването им.

Официални мъжки ризи

Добре подбраните официални мъжки ризи задължително имат място в гардероба на всеки мъж. През пролетта на 2023 г. дизайнерите включват фини детайли и уникални текстури, за да обновят класическата официална риза. Когато избирате официални ризи, вземете предвид повода и личния си стил. Придържайте се към класически цветове като бяло, черно или тъмносиньо за традиционна визия. Ако искате да придадете индивидуалност на тоалета си, опитайте по-меки нюанси като светлосиньо или пастелно розово и експериментирайте с текстури като сатен или коприна – така ще добавите и луксозни мъжки ризи в гардероба си.

За да завършите официалното си облекло, съчетайте ризата с класически костюм или блейзър в допълнителен цвят. Изберете класически панталони и завършете с официални обувки. За по-небрежен повод съчетайте официалната риза с панталони чино, дънки или мокасини. Аксесоари като копринена вратовръзка в допълнителен цвят или десен, копчета за ръкавели и цветна кърпичка в джоба на сакото също могат да придадат изисканост на облеклото ви.

Карирани ризи

Карираните ризи са популярна тенденция от няколко години насам и изглежда, че така ще остане и през 2023 г. Този класически десен е универсален и може да се носи по много различни начини, което го прави основен елемент в гардероба на всеки модерен мъж.

За по-официален външен вид изберете риза са малко двуцветно каре. Тези класически дизайни изглеждат чудесно, когато се съчетаят с костюм или панталон. Изберете цветове, които допълват тена на кожата и личния ви стил. Например, ако имате светъл тен, опитайте синя или зелена карирана риза. Ако имате по-тъмен тен, помислете за червена или бордо карирана риза.

Ако искате да изглеждате небрежно, опитайте многоцветна карирана риза или такава с контрастен десен като червено и черно. За по-неформален външен вид съчетайте карираната риза с дънки и маратонки. За по-елегантен вид опитайте да носите карирана риза с чино панталон и мокасини.

Като цяло карираните ризи са универсално и стилно допълнение към всеки гардероб. Независимо дали предпочитате класически или смели модели, тези спортно-елегантни ризи подхождат на всички мъже.

Ризи на райета

Ризите на райета се завръщат през настъпващия сезон. Този десен създава издължаващ ефект върху тялото, което го прави чудесен избор за мъже, които искат да изглеждат по-високи или по-слаби. Когато носите риза на райета, е важно да вземете предвид ширината и разстоянието между райетата. Тънките райета работят добре за постигане на фин ефект, докато по-широките райета могат да създадат впечатление за повече обем.

Райетата могат да се носят в различни цветове – от класическите тъмносиньо и бяло до по-смели нюанси като червено и черно. Когато носите раирани ризи, помислете за съчетаването ѝ с едноцветни панталони в допълнителен цвят. Това ще помогне за балансиране на модела и ще създаде завършеност на външния вид. За небрежно облекло опитайте да съчетаете раирана риза с дънки и маратонки или я облечете с панталон и обувки за по-официален повод.

Ризите на райета са и чудесен вариант за наслояване. Едноцветен блейзър може да допълни модела и да придаде дълбочина на облеклото ви. Когато избирате аксесоари за риза на райета, бъдете семпли с класически часовник или кожен колан в координиращ цвят.

Деним

Денимът е материя, която е идеална за предстоящите дни през пролетта на 2023 г. Дънкови ризи от по-тънък или плътен деним са подходящи за цялостна дънкова визия или като основен акцент. Не е задължително да избирате деним в един и същи цвят. Можете да комбинирате контрастни тонове като риза в син деним и бели дънки. За небрежен вид съчетайте риза от светъл деним с чифт къси панталони в цвят каки и бели маратонки. Ако искате да я облечете за вечерно излизане, съчетайте риза от тъмен деним с черни дънки.

Едно от най-хубавите неща на дънковите ризи е, че те стават все по-добри, колкото повече ги носите. С течение на времето тъканта ще избледнее и ще придобие уникална патина, която придава характер на дрехата. Затова не се страхувайте да инвестирате във висококачествена дънкова риза, която ще ви служи дълги години.

Друга тенденция, която виждаме при дънковите ризи за 2023 г., са изтърканите детайли. Разкъсаните или изтъркани краища износен вид, който е идеален за небрежно облекло за уикенда. Само не забравяйте да балансирате изтърканите детайли с изчистени елементи на облеклото си.

Ленени ризи

Ленените ризи са вечна класика, която никога не излиза от мода. Тяхната лека и дишаща материя е идеална за топлите месеци. Ленени ризи от смесени материи – обикновено памук и лен – са популярен избор през 2023 г., тъй като предлагат по-голяма практичност в жегите. Тази смес осигурява комфорта и дишането на лена, като същевременно прави ризата по-издръжлива и по-малко склонна към намачкване.

Що се отнася до стила, основните нюанси, като бяло, бежово и светлосиньо, са подходящи за офиса или за ежедневна обстановка. Можете да съчетаете ленената риза с класически панталони за изискана визия или да я облечете с къси дънкови панталони за по-непринудено излъчване.

Като цяло ленената риза е задължителна за всеки мъж, който се интересува от мода през 2023 г. Тя предлага комфорт, гъвкавост и стил в едно.

Ризи с принтове

През 2023 г. на мода са всички щампи – от геометрични до абстрактни и флорални. Един лаконичен геометричен десен в ярък цвят може да бъде чудесен начин да добавите индивидуалност към гардероба си. Комбинирайте го с основни елементи като едноцветни панталони, дънки или къси панталони за по-сдържана визия. Или пък подсилете яркостта със също толкова готини аксесоари като слънчеви очила, шапка или ярки обувки.

Мъжки ризи във военен стил

Ризите във военен стил са популярен избор за уверените мъже. Те спадат към категорията харесвани и оригинални спортни ризи. Кройката трябва да е свободна, с характерни декоративни елементи като пагони, джобове и нашивки. Изберете модели в цвят каки или с камуфлажни щампи за максимално въздействие върху стила. Допълнете визията си с други елементи като тъмни слънчеви очила, колан с голяма катарама и спортен часовник.

В обобщение, тенденциите при мъжките ризи за пролетта на 2023 г. са разнообразни и цветни. Затова ще ви е лесно да се снабдите с модни ризи според вкуса си. Експериментирайте с щампи, модели и текстури, за да придадете индивидуалност на гардероба си. Не забравяйте да изберете подходящата модна риза за случая и личния си стил и да завършите визията си с допълнителни аксесоари.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *