Мъжки дънки за всеки повод – правила за носене

Мъжки дънки

Най-доброто ръководство, за да изглеждате добре във всяка ситуация

Дънките са се наложили като едни от най-предпочитаните мъжки дрехи. Създадени в края на 19 в. като удобно и здраво работно облекло, те отдавна са носят за всички поводи.

Популярност

Причина за популярността на дънките е практичността на мъжете при избора на облекло и желанието им да ограничат гардероба си до основни дрехи.

Съвети за носене на дънки

За да ви помогнем, съставихме списък с правила за носене на мъжки дънки, които трябва да спазвате. Тези насоки могат да ви помогнат да изглеждате по най-добрия начин, да направите страхотно впечатление. Ако ги следвате, ще можете да стилизирате дънките си за всеки повод, за да се чувствате удобно.

Намерете подходящите дънки

В днешно време има дънки на всякакви цени и за пестеливите мъже е изкушаващо да купят най-евтиния чифт и да го оставят така. Когато обаче носите дънки редовно, те трябва да ви стоят добре и винаги да допълват фигурата ви, което означава, че трябва да инвестирате в тях.

Подберете правилната кройка

55% от мнението на даден човек за друг се определя от външния му вид. Ето защо, когато си купувате дънки, трябва да сте сигурни, че в тях ще изглеждате така, както искате и стоят правилно.

Изпробвайте дънките преди да закупите

Затова задължително пробвайте дънките си, преди да ги купите, или ги вземете от марка, която предоставя възможност за връщане. Ако панталоните ви са прекалено торбести (или прекалено тесни!), ще трябва да се потрудите повече, за да направите добро впечатление.

Какви грешки се допускат?

Много мъже допускат грешката да си купуват прекалено свободни мъжки дънки. Това често се прави в името на удобството, но може да е за сметка на положителното възприятие. Дънките ви трябва да са прилепнали, без да са прекалено тесни и през тях да се виждат очертанията на тялото ви.

Преценете кога да ги носите

Мъжките дънки са изключително универсални, поради което много мъже ги считат подходящи за всеки отделен случай. Те могат да ги носят както на работа, за небрежни срещи и през уикенда, така и на вечерно парти, годеж или сватба.

Класически модели

В последните случаи обаче е нужно да заложите на класически изчистени модели и да зададете подходящ тон с горната част на облеклото си. Изберете спортно елегантна риза с отворена яка или риза и вратовръзка в подходящ цвят. Така ще останете частично небрежни дори и в горната част на визията си, за да допълните дънките.

Модел според повода

Според някои модни специалисти при строго официални случаи, на интервю за работа или първи работен ден е добре да се разделите за малко с любимите си дънки. Те съветват да изберете друг вид мъжки панталон за бизнес ежедневието, който е по-подходящ за официален повод.

Сини мъжки дънки – вечната класика

Сините дънки са класика, но понякога може да ви се иска да ги промените и да разгледате други възможности на пазара.

Заложете на правилния цвят

Все пак съобразявайте цвета на дънките си със съответния повод. Черни дънки, сиви /тъмни или светли/, както и белите дънки са чудесни за по-официални събития, докато червено, зелено за небрежно излизане.

Добавете хубав колан към мъжките дънки

Както беше посочено по-горе, добре прилепналите мъжки дънки не трябва да разчитат на колан. Все пак е добра практика да носите висококачествен кожен. Препоръчително е да имате един черен и един кафяв колан, тъй като така ще имате по нещо за почти всяко облекло.

Помислете за ефектен колан

А на тези, които намират дънките за скучни понякога, но не се чувстват комфортно в други панталони, препоръчваме да помислят за ефектен колан. Независимо дали става въпрос за катарама с логото на известна марка или изображение, можете да намерите колан, който да отговаря на стила.

Мъжки дънки
Мъжки дънки

Не се страхувайте да носите дънки с маншети

Някои държат дължината на дънките им да е точно по мярка, но за други това може да изглежда крайно. Подгъването на дънките навън, като маншет, може да премахне нуждата от скъсяване и подшиване. При чифт тесни дънки, които са малко по-дълги, можете да ги навиете веднъж, за да изглеждат изчистени.

Изберете подходящите обувки

Само не опитвайте това с широки дънки или за по-елегантни поводи. Носете ги с чифт хубави маратонки, мокасини или кецове. Подгънатите дънки ще привлекат вниманието към обувките ви, защото и те са важна част от мъжкото облекло.

В заключение

Ако имате предвид тези правила, независимо къде и как носите дънките си, ще изглеждате по най-добрия начин във всяка ситуация.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *