Мъжки ризи дълъг ръкав

Мъжки ризи с дълъг ръкав

Съвети за тези, които планират да си купят мъжка риза с дълъг ръкав

Как да си купите риза с дълъг ръкав, която да се превърне в любима част от мъжкия ви гардероб?
Ето няколко достъпни съвета от нас за актуален външен вид през зимния сезон 2022/23.

За да си купите нова риза, не е необходимо да търсите специален повод или да чакате сезона. Първо, тя никога не е излишна, особено в мъжкия гардероб. Второ, мъжките ризи с дълъг ръкав са широко представени в колекцията на styler.bg и е възможно да изберете модел за всеки повод.

И все пак повечето от вас едва ли просто ще влязат в онлайн магазин за мъжки дрехи и ще си поръчат риза. Първо ще искат да разберат какви са правилата при търсене, какво е на мода, с какво да се съобразят.
И така, нека се заемем с избора на мъжка риза с дълъг ръкав.

Как да изберем мъжка риза с дълъг ръкав по стил, вид и цвят?

Нека започнем с практичните модни съвети. За да изберете правилно и успешно да купите мъжка риза, трябва да вземете решение по пет точки.

Първата точка е стилът. Тя може да бъде класическа или за офис, свободна или небрежна, едноцветна или шарена. Ризите с принт в различни десени са много популярни и през последния есенно-зимен сезон.

Вторият въпрос е за вида на продукта. Нека разгледаме въпроса по-нататък; тук само ще отбележим, че видът на ризата до голяма степен зависи от това, с какво ще бъде носена.

Цветът също е от значение

Разбира се, има печеливши варианти, които изглеждат чудесно с дънки и едноцветни панталони (сини, бели, черни). Но защо този път да не проявите креативност и да вземете модел на райета или модни многоцветни ризи. Тези, които искат да бъдат в крак с тенденцията, трябва да обърнат внимание на ситното каре, неутралните цветове и ярките ризи с декорации.


За официална визия, която изисква носене на мъжки ризи с дълъг ръкав и костюм препоръката на специалистите е да комбинирате три основни цвята.

Сакото трябва да е в по-тъмни цветове от ризата. В тези случаи е добре да изберете едноцветна риза в пастелни цветове, а контрастните копчета, яки и райета изглеждат ефектно, когато носите ризата самостоятелно.

Размер

Избира се по гръдната обиколка, като с шивашки сантиметър се измерва обиколката под мишниците и по най-широката част на гърдите.

Дължина

Мъжката риза, която ще се носи прибрана в панталоните, трябва да е на 4-5 см под линията на колана. Тези, които го носят свободно отвън, трябва първо да си купят зимно яке, а след това да потърсят под него риза, която да не стърчи над ръба на връхната дреха.

Каква мъжка риза с дълъг ръкав да си купите?

Ако се върнем към видовете мъжки ризи с дълъг ръкав от т.2 по-горе в статията, трябва да разгледаме трите най-популярни варианта: класически, вталени и свободни.
Класиката е изборът за тези, които планират да носят такава риза както за работа в офиса, така и за среща с приятели.

Този модел е дискретен, перфектно се комбинира с различни допълнения (потници и тениски, пуловери, якета) и изглежда добре на всяка фигура.

Закупуването на вталена риза с дълъг ръкав е подходящо за тези, които имат стройна фигура и атлетично телосложение. Между другото този модел ризи са идеални за почитателите на ултрамодерните тесни вратовръзки.

Свободната риза (известна още като oversize) е удобна за ежедневието и прави силуета спретнат, като прикрива някои недостатъци. Единствената уловка е, че трябва много да внимавате с размера. Ако вземете един размер по-голям от необходимото, той ще изглежда торбест. Ако размерът е твърде малък, ще ви е некомфортно.

Какво трябва да знаят тези, които искат да си купят бяла риза?

Бялата риза е класика, но при купуването й трябва да вземете предвид няколко фактора:

  1. този цвят подчертава недостатъците на фигурата, но можете да “компенсирате” с контрастни аксесоари;
  2. белият цвят подмладява, но не прекалявайте с него;
  3. бялото много добре показва, ако нещо не е в точния размер;
    Надяваме се с нашите съвети да сме били полезни и те да ви помогнат да изберете перфектната за вас мъжка риза с дълъг ръкав, с която да се чувствате едновременно удобно и модерно.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *