Топ 10 тенденции в мъжката мода за 2023 г.

През 2022 г. дизайнерите не ограничиха въображението си и решиха да обличат мъжете в дрехи, които само допреди няколко години спокойно можеха да се смятат за женски. Модните подиуми бяха залети от стилни нововъведения, понякога с причудливи ярки цветове и необичайни стилове. Вярно е, че класиката също е популярна. Но времето минава и тенденциите в мъжката мода продължават да се променят със завидна регулярност. Нещо ще напусне мъжките гардероби, нещо ще се промени, а нещо ще се върне от забравата.

Мъжки дрехи - тенденции
Мъжки дрехи през 2023 г.

Мъжки дрехи. Нека разгледаме водещите тенденции в мъжката мода за 2023 г.

Цвят на 2023 г в мъжката мода ще бъде… /традиционалистите да не четат нататък J/ … наситеният нюанс на Вива Маджента, или, по-разбираемо казано – смесица от червено и бордо. За повечето това е цвят, далече от представата за мъжко облекло и мъжки дрехи, но тези, които следят тенденциите в мъжката мода, няма да са шокирани. 2023 г. в много отношения продължава линията от предишните сезони, защото на подиумите все още се забелязват нетипични за мъжкото облекло цветове. Меко розовото например е твърдо установено. Все пак не са забравени и други цветове, като бежово, люляково, синьо, жълто и зелено.
Необичайната палитра ще оживи приятно мъжкия гардероб. Така че може да си помислите дали да не включите модният енергичен и агресивен ярък цвят във визията си през новата година.

При десените на мода ще бъдат карето и райето

Дрехите в каре и райе си остават класика. През следващия сезон карето и райето отново ще са сред модните принтове. Цветовете са разнообразни, като започнем от класически черно-бели комбинации, пастелни и кафяви земни нюанси и стигнем до ярки цветове като розово, червено, зелено и лилаво. Карето ще бъде често срещана щампа при връхните дрехи през 2023 г.

Като материя водещ ще бъде денимът

Тук май няма новина. Денимът е материалът за универсално ежедневно облекло. Всеки мъж притежава дънки, или с други думи казано: панталони от деним, независимо дали са нови или стари и са загубили цвета и формата си. Не ги изхвърляйте, те отново са на мода този сезон. Една забележителна тенденция е съчетаването на дрехи от деним в различни нюанси така, че да се образува своеобразна дъга. Комбинациите от мъжки дрехи могат да бъдат всякакви – с панталони, ризи, къси панталони – в зависимост от ситуацията.

Къси панталони

След като вече ги споменахме, ще им обърнем още малко внимание. Късите панталони ще бъдат популярни и през сезон пролет-лято 2023 г. При това всякакъв вид – спортни, под коляното, шорти, пижамени, с джобове. Гамата от цветове е разнообразна. На мода ще бъдат както неутралните пастелни нюанси, така и ярките модели, често със забележими щампи.

Моден аксесоар за 2023 г. ще бъде вратовръзката

Тук сигурно шокирахме тези, които я смятат за отживелица от миналия век. Истина е, че не толкова отдавна дизайнерите започнаха да избягват строгостта на класиката, така че вратовръзките изчезнаха от колекциите. В предстоящия сезон 2023 г. отново се появяват вратовръзки, както класически модели, така и допълнени с необичайни декоративни елементи. Предлагат се вратовръзки в едноцветни и ярки цветове, подходящи за неформална ежедневна визия. Този стар аксесоар за мъжете се възражда за нов живот.

Оп арт като тенденция в мъжката мода за 2023 г.

Най-новата тенденция при щампите ще е оп арт – оптично изкуство, залагащо на илюзорните ефекти при декорацията на дрехите, създаващи впечатление за движение. Освен ярките нюанси, популярни ще бъдат и геометричните щампи и сложните контрастни модели – черно-бели или пъстри.

Пачуърк

Другояче да си го кажем – декоративни кръпки за естетически ефект. В допълнение към цвета, на мода ще са апликации, джобове, кръпки. Понякога те се различават само по цвят, а понякога имат различна текстура. Въпреки пъстрия си характер, дрехите на кръпки могат да се комбинират закачливо с подходящи елементи и аксесоари от модния подиум. Особено подходящи ще бъдат за пъстрия летен гардероб.

Плетено облекло

И ако кръпките ще са хит през лятото, нека видим какво ще е актуално за мъжката мода през зимата на 2023 г. Плетените дрехи винаги са хит в студеното време. Във всеки гардероб има топъл пуловер. Шаловете и шапките ще ви предпазят от вятъра в студените дни.
Всичко това ще бъде актуално през следващия сезон. Обърнете внимание на дебелите плетени модели, с декорации или геометрични фигури. Не забравяйте и етническите мотиви. Модерни ще бъдат плетени дрехи в класическо бяло и сиво. За лятото има и нови продукти – полупрозрачни пуловери в светли цветове.

Овърсайз мъжки дрехи

Една от основните тенденции както в дамската, така и в мъжката мода през 2022 г. също няма да загуби позициите си през следващия сезон – свободните дрехи в уголемен размер. Мъжете ще имат голям избор от неща за студеното време – разнообразие от палта, шуби, якета – кожени или от плат, бомбър, пухени зимни якета. Те могат да бъдат с големи размери, както и с разширена линия на раменете.

Чизми като тенденция в мъжката мода за 2023 г.

Познати още като каубойски ботуши. След като обсъдихме модните дрехи за новата година, не можем да пренебрегнем стилните обувки. В допълнение към тежките ботуши с дебели подметки за зимата, за по-топлото време дизайнерите през 2023 г. предлагат стилни чизми. Идеята е да се комбинират с класически костюми и дори с къси панталони. Звучи нестандартно, но е вариант за мъже, които не се страхуват от модни предизвикателства.

С всяка следваща година експериментите стават все по-смели, а възможностите за модерен външен вид – все по-разнообразни. Така че всеки мъж може да намери подходящия образ за себе си, независимо дали е класик, или смел експериментатор. След като вече сте запознати с тенденциите в мъжката мода за 2023 г., можете да направите своя избор. Посетете онлайн магазин за мъжки дрехи Styler.bg и изберете модел, спрямо вашия стил и вкус.

още интересни статии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *